Koninginneweg 15

Aan de Koninginneweg stond vroeger één van de vele watermolens uit Vaassen. Het Kraaiennest. Al voor 1700 stond er een papiermolen op deze locatie. Geruime tijd was deze molen samen met diverse andere watermolens in Vaassen in handen van de familie Isendoorn a Blois, ook eigenaar van kasteel de Cannenburgh.

In 1904 maakte M. Mentink er een wasbedrijf van, natuurlijk aangedreven door het water uit de Nieuwe Beek. Later werd een stoommachine geplaatst waarna het waterrad in verval raakte. In 1971 is het wasbedrijf stilgelegd.

Een foto van het Kraaiennest in 1980 toen er in het pand een jeansshop was gevestigd. Aan de voorgevel is een reclamebord zichtbaar met het logo van het jeansmerk Wrangler erop. Aan de zijgevel is nog het waterrad zichtbaar. Ook zat er in die periode een dierenwinkel in een deel van het pand.

In 1987 is het oude pand gesloopt en is het vrijstaande woonhuis op deze kavel gebouwd. Het enige wat nog is overgebleven van de watermolen is een kleine waterval naast het woonhuis.