Oude Apeldoornseweg 01

Op de oude ansichtkaart zien we de winkel en bakkerij van Piet Zwerus, gelegen bij de splitsing van de Apeldoornseweg en de Oude Apeldoornseweg.

In 1928 werd in opdracht van Dirk Zwerus een woonhuis met winkel en bakkerij gebouwd aan de Apeldoornseweg H 233. Het bouwterrein op “de Kerckenkamp” was aangekocht van de IJzergieterij Vulcanus. In eerste instantie pachtte Bakker Hendrik de Groot het pand. Al na enkele maanden nam Piet, de zoon van Dirk Zwerus, de bakkerszaak over. Begin 1942 vertrok Piet Zwerus naar het oostfront om in het Duitse leger tegen de Russen te gaan vechten.

Deeuwus Smit nam de winkel met bakkerij over en ging ook in het pand wonen. Samen met zijn vrouw Geertjen zorgde Deeuwus dat de winkel en bakkerij aanzienlijk werden uitgebreid. Zoon Deeuwus nam in 1972 de zaak over van zijn vader. Hij was de banketbakker terwijl zijn broer Christiaan verantwoordelijk was voor het broodbakken. In 2008 werd de zaak verkocht aan Hermen van der Kwast. Deze heeft in 2019 deze zaak en de winkel aan de Dorpstraat gesloten.

Bron: o.a. Vaassen in oude ansichten, deel 2 van G.J. Palm.

Vroeger en nu snelmenu