Dorpsstraat 68-70

Dit pand werd in 1856 opgebouwd op het restant van een in 1833 gebouwde woning. Vanaf 1878 is er een kruidenierswinkel van Heering gevestigd.

Jaap in ’t Hout nam in 1923 de winkel over van Paul Wagenaar en startte met zijn winkel van Sinkel, waar werkelijk alles te koop was, van koeientouwen tot lucifers. Omdat het rondbrengen van de verkochte levensmiddelen naar de klanten voor In ’t Hout de laatste jaren te inspannend werd, besloot hij voortaan alleen als drogist verder te gaan. De zuidkant van het pand werd verbouwd tot drogisterij het oude winkelgedeelte werd verhuurd aan Harm Schans die er zijn juwelierszaak opende.

In 1964 besloot In ’t Hout zijn drogisterij uit te breiden. In 1970 nam dochter Wil de zaak over maar besloot in 1979, na de komst van ’t Kruidvat naar Vaassen, de zaak definitief te sluiten. Het winkelpand werd verkocht aan projectontwikkelaar Van Berlo uit Apeldoorn en in 2002 verdween het karakteristieke pand om plaats te maken voor een winkelcomplex met bovenwoningen.

inthoutBron: Vaassen, wandelend door de Dorpsstraat 1900-1950, F.J.T. Schumacher.

Vroeger en nu snelmenu