Dorpsstraat 57

In het kleine woonpand aan de Hoofdstraat H4 startte koperslager/loodgieter Johannes Albertus (Jan) Oostendorp zijn winkel in zinkwaren. Hij verkocht o.a. emmers, teilen, wasborden en wasketels, wringers en petroleumstellen.

In oktober 1954 (her)opende Wim ten Teije, tot dan toe werkzaam in de zadelmakerij aan de Stationsstraat, zijn zaak in het pand van schoonvader Jan Oostendorp. Het winkelassortiment bestond uit luxe en huishoudelijke artikelen (opkomst van plastic), galanterieën, glas, aardewerk en speelgoed. In 1961 hield Wim een opheffingsuitverkoop en vertrok daarna naar Australië. Het pand werd in november 1961 betrokken door zijn broer Cees ten Teije. Hij verplaatste daarmee zijn zaak in lederwaren en lederkleding van de Stationsstraat naar de Dorpsstraat. De winkelruimte kreeg een nieuw jasje en het verkoopassortiment werd uitgebreid met o.a. artikelen voor de ruitersport. Ook de zadelmakerij kreeg onderdak op het nieuwe adres.

Na afbraak van het oude winkelpand kon in 1968 het negende Wibra textielsupermarktfiliaal haar deuren openen. Het werd door Bouwbedrijf Vaassen in achtenzeventig werkdagen gebouwd.

Bron: Vaassen, wandelend door de Dorpsstraat 1900-1950, F.J.T. Schumacher.

Vroeger en nu snelmenu