Dorpsstraat 27

In 1930 opende Willem Kooijer zijn café Kasteelzicht annex kapperszaak. In 1937 overleed hij en zijn vrouw Maria zette met haar zeven kinderen het café voort. Schoondochter Adelgonda getrouwd met Hans Kooijer nam vanaf 1965 de zaken met betrekking tot het café van haar schoonmoeder over.

Na het overlijden van zijn moeder liet Hans het kappersvak achter zich en richtte zich helemaal op het café, waar in 1976 begonnen werd met een slijterij. Twee jaar later vond een forse uitbreiding plaats. De nieuwe biljartzaal werd in gebruik genomen door de biljartverenigingen “Kasteel zicht” en “Het Centrum”. Hans overleed onverwacht in 1988.

Zoon Wilgrad heeft samen met zijn moeder het café nog enkele weken voortgezet. Daarna ging het definitief dicht. Na het behalen van het middenstandsdiploma en het slijtersvakdiploma kon Wilgrad de wens van zijn vader vervullen. In 1992 werd opnieuw uitgebreid en langzamerhand nam mevrouw Kooijer afstand van het bedrijf. Vanaf 2000 wordt de zaak aangestuurd door Wilgrad en zijn vrouw Tina.

Bron: Vaassen, wandelend door de Dorpsstraat 1900-1950, F.J.T. Schumacher.

Vroeger en nu snelmenu