Deventerstraat 013-15

De eerste foto is een ansichtkaart die stamt uit 1905 en toont een deel van de Deventerstraat. Links de winkel en bakkerij van Broekhuis later Volkers. Daarnaast woonde bakker Staijen, later de winkel van Nijdeken. Rechts woonde schoenmaker G. IJsseldijk, het volgende huis was van G.H. Westhof en daarnaast woonde W. Mulder.

Gerrit Herman Westhof woonde aan de Deventerstraat in het huis waar tot voor kort kledingreparatie Joyce gevestigd is. Westhof was eigenaar van de zuidelijke Hofsemolen, een papiermolen later wasserij, gelegen in het buurtschap de Hegge. Westhof was ook jarenlang wethouder van de gemeente Epe.

De volgende foto betreft een ansichtkaart uit de jaren '60 met links het pand van bakkerij Volkers en uiterst rechts het pand van Jonker, de smid. Dan het pand, op de hoek van de Molenstraat, van schilder Dusseljee, later IJsseldijk. Dit pand is afgebrand waarna slager Huis in 't Veld nieuw heeft gebouwd.

Dan de situatie anno 2016. Rechts het pand waar tot 2016 Baderie Reusken was gevestigd, nu leegstaand met daarnaast kledingreparatie Joyce (tot 2014 de Wereldwinkel). In het daarop volgende pand zat tot 2014 zonnestudio IXON. Daarna een winkel met ambachtelijke producten. Aan de overkant Kolkman Woning- en Meubelstoffeerderij met daarnaast het pand van Nijdeken.

Bron: o.a. Vaassen in oude ansichten van G.J. Palm.

 

Vroeger en nu snelmenu