Deventerstraat 055

De familie Nieuwkamp had aan de Deventerstraat een zaak in tuinzaden, groenten en fruit, Vaassens Zaadhandel (foto 1). Hun dochter trouwde met H.J. Betting, afkomstig uit de Achterhoek. Deze zette de zaak voort en in het aangebouwde gedeelte was de Boerenleenbank gevestigd. De Boerenleenbank kocht in 1963 een pand aan de Dorpsstraat 61. Betting ging als kassier met zijn gezin boven de bank wonen.

In 1964 beëindigden de heer en mevrouw Nieuwkamp na 40 jaar hun winkel en zagen Ab en Dora Bouwmeester hun kans schoon en besloten zich hierin als zelfstandig ondernemer te vestigen. Als 14-jarige begon Ab Bouwmeester als loopjongen bij een groothandel in groente en fruit in Apeldoorn. In 1969 vond de eerste grote verbouwing plaats en werd er een rijdende winkel aangeschaft. In 1976 werd besloten om het pand met de grond gelijk te maken en er een nieuwe winkel op te bouwen.

In 1984 ging zoon (en huidige eigenaar) Marcel meewerken in de zaak en werd er een tweede vestiging in de voormalige winkel van Edah aan de Krugerstraat/Koekoeksweg in Vaassen geopend. Later is deze winkel gesloten om plaats te maken voor woningen. In 1997 trouwde Marcel en geleidelijk kwam zijn vrouw Frieanne in de zaak en konden Ab en Dora Bouwmeester de werkzaamheden afbouwen. Ab's gezondheid nam af en hij overleed in 2007. In 2004 werd een grote interne verbouwing van de winkel gerealiseerd. In 2009 bestond de zaak 45 jaar en kon Marcel zijn 25-jarig jubileum als versvakman vieren.

Bron: www.bouwmeesterbuitengewoonvers.nl